Äntligen är Glada änkan tillbaka på Kungliga Operan och den här gången med Andreas T Olsson i rollen som Benny Fredriksson Operans VD.

Fritt efter originalet har Henrik Dorsin och regissören Ole Anders Tandberg skapat en Änka för vår tid som gjorde braksuccé på Operan vid premiären 2017. I rollen som operachefen Benny Zetterberg ser vi Andreas T. Olsson och hovsångerskan Elin Rombo som »Glada änkan«. Alla sjunger på svenska! Glada änkan är Franz Léhars mest berömda verk och har varit en publikfavorit sedan premiären 1905 och innehåller välkänd musik som Viljasången, Då går jag till Maxim och Änkevalsen.

På Kungliga Operan i Stockholm ska Glada änkan sättas upp. Den pressade operachefen behöver en succé och knyter en firad operadiva och en egocentrerad, kompromisslös regissör till uppsättningen. En tonårsromans blossar upp på nytt och ett konkurrerande produktionsbolag lurar i vassen…

Spelas på Kungliga Operan 19 april-8 juni 2019.


This page features a ballet video titled GLADA ÄNKAN – trailer del 2. The ballet company performing in this ballet video include Royal Swedish Ballet. Choreography featured in this video is by .